De krapte op de arbeidsmarkt

U zoekt, maar waar vindt u de mensen die u nodig heeft? 

Krapte op de arbeidsmarkt

Hoe krap zit u in uw persoonsbezetting? Verhindert de krapte op de markt dat u momenteel geen groei in uw onderneming kunt realiseren of erger, dat u misschien overweegt te stoppen met uw bedrijf? U bent niet de enige, want de arbeidsmarkt is op dit moment zeer krap. Regionaal (Zeeland, Zeeuws-Vlaanderen) zien we dat het lastig is om personeel te vinden voor horeca en detailhandel, maar zorg, ICT, onderwijs en techniek staan met stip bovenaan als branches waar de meeste vacatures openstaan. 

Wat te doen? Hogere salarissen bieden dan de concurrent, meer vrije dagen, extra emolumenten of misschien zijn er ook andere oplossingen denkbaar? Aantrekkelijk werkgeverschap is natuurlijk maar één deel van de oplossing. Het is verstandig om goed in kaart te brengen wat de beste strategische aanpak voor u zou kunnen zijn, want dat wisselt per bedrijf en situatie. Zeeland en Zeeuwsch-Vlaanderen zijn krimpregio’s, in min of meerdere mate, en daar is sowieso een speciale HR-aanpak, waaronder werving en selectie van personeel, voor nodig. 

Soms is kwantiteit van belang, handen om het werk te verzetten. Werven we deze mensen uit een ander land binnen de Europese Unie, wat komt hier bij kijken, welke problemen komen er dan op ons af? Vaker en vaker wordt kwaliteit weer van belang, mensen met de juiste achtergrond die snel en op een goede wijze uw belangen kunnen behartigen. En wat als u een gespecialiseerde medewerker zoekt? Zelf opleiden of een talent werven uit een ander deel van Nederland of Zeeland. Managementfuncties kwalitatief invullen is ook zoiets, zit er misschien tussen uw medewerkers al een talent die, met de juiste aanpak en structuur, kan uitgroeien tot een zeer betrokken manager? 

Hoe dan ook, het is belangrijk dat u de juiste stappen zet om personeelskrapte aan te pakken, voor nu en straks. Kies voor een hoogwaardige oplossing en ga vrijbijvend het gesprek aan met Nagtegaal voor uw HR, HRM en werving en selectie. 

Personeelskrapte gedegen aanpakken? 

Nagtegaal Communicatie & Personeel, gevestigd in IJzendijke - Zeeuws-Vlaanderen, zorgt ervoor dat uw bedrijf ruimer in het jasje komt te zitten qua kwalitatief goede medewerkers. Neem gerust vrijblijvend contact op, dan plannen we snel een afspraak.

nagtegaal%20met%20slogan

© Nagtegaal Communicatie & Personeel 2020

Ontwerp & realisatie: Vannaam

© Nagtegaal Communicatie & Personeel 2020
Privacy & Disclaimer
Ontwerp & realisatie: Vannaam