Reorganiseren in tijden van corona

Hoe pakt u dat het beste aan?

De Coronacrisis, hoe nu verder?

Een toenemend aantal bedrijven zal de NOW 2.0 regeling laten liggen. De reden laat zich raden, na de zomer zullen veel bedrijven overgaan tot het ontslaan van medewerkers. Veel bedrijven staan in de startblokken om noodgedwongen te reorganiseren.

We kunnen er niet omheen, de corona-uitbraak zal gepaard gaan met een stevige economische crisis. Een reorganisatie is voor bedrijven helaas onvermijdelijk. Uw ogen hiervoor sluiten is niet verstandig.

De eerste golf qua ontslagen was al waarneembaar in de evenementenbranche, de horeca en in winkelstraten. In het derde en vierde kwartaal van 2020 zal een sterke toename van ontslagen waarneembaar zijn in de metaalsector, techniek en chemie. Er zullen veel beëindigingsovereenkomsten afgesloten moeten worden. Beëindiging van de arbeidsovereenkomst vindt dan plaats op bedrijfseconomische gronden. 

Maar hoe pakt u dat het beste aan?
Effectief reorganiseren vraagt om twee belangrijke dingen: een goede voorbereiding en een strakke uitvoering. Denkt u bijvoorbeeld aan zaken als: 

  • wie gaat wat doen (in welke rolverdeling);

  • de informatie, documentatie en plannen;

  • hoe de boodschap het beste overgebracht kan worden;

  • wat de aanpak voor de reorganisatie wordt. 

Nagtegaal kan u behulpzaam zijn bij uw reorganisatie zodat u goed beslagen ten eis komt, het pijnlijke aspect voor uzelf en uw medewerkers enigszins kunt verzachten en daarnaast achteraf geen problemen krijgt.

Ontslag van uw medewerkers is altijd een pijnlijke situatie, temeer omdat er tot voor kort geen of nauwelijks mensen te krijgen waren. Het is belangrijk om te kijken welke stappen nodig zijn om zo slim mogelijk te reorganiseren. Welke mensen nemen welke taken en functies over, is daar aanvullende kennis bij nodig, kunnen we efficiënter werken en ga zo maar door. Laat u helpen door een professional op HR-gebied, dat voorkomt nog meer problemen nu en in de (nabije) toekomst. 

Heeft u hulp nodig met uw aanstaande reorganisatie? 

Nagtegaal Communicatie & Personeel, gevestigd in IJzendijke - Zeeuws-Vlaanderen, helpt u met alle zaken die met uw personeel te maken hebben, voor nu en straks! Neem gerust vrijblijvend contact op, dan plannen we snel een afspraak.

nagtegaal%20met%20slogan

© Nagtegaal Communicatie & Personeel 2020

Ontwerp & realisatie: Vannaam

© Nagtegaal Communicatie & Personeel 2020
Privacy & Disclaimer
Ontwerp & realisatie: Vannaam