Werkgever in tijden van corona

Hoe gaan we straks werken?

De Coronacrisis, hoe nu verder?

Alsof er, als werkgever, al niet genoeg op u afkwam in normale tijden, zorgt de coronacrisis nog eens voor een forse toename van taken, onzekerheden en ga zo maar door. U laat uw personeel, waar mogelijk, thuiswerken, moet noodgedwongen (goede) werknemers ontslaan en probeert met veel kunst en vliegwerk de benodigde omzet te realiseren. Hoewel de Nederlandse economie minder sterk krimpt dan in landen om ons heen, stijgt het aantal bedrijven dat dit jaar failliet gaat waarschijnlijk met 34 procent. Ook volgend jaar zal het aantal faillissementen naar verwachting nog stijgen, met zo’n 4%.

De overheid bouwt gaandeweg de steunpakketten af en een concreet zicht op een werkzaam vaccin is, ondanks diverse positieve geluiden, nog niet in beeld. De manier waarop we tot voor enkele maanden werkten is volledig veranderd.

Terug naar uw personeel, hoe moet dan verder? De HRM-agenda voor de toekomst ziet er als volgt uit: 

Investeer in uw medewerkers
Nu is het moment om uw medewerkers kwalitatief een sprong te laten maken. Digitale scholing is daarbij het middel bij uitstek. Uw medewerkers zullen zich gewaardeerd voelen en uw onderneming profiteert ook. Een en ander hangt samen met een HRM-strategie die niet meer op uw voormalige model gebaseerd is. Zullen we dit alles samen eens op de rit zetten?

Waar zit het talent voor de toekomst
In uw onderneming zit enorm veel talent verstopt. Talent wat zich nu nog niet openbaart, maar er wel degelijk is. Zit iedereen wel op de juiste plaats in de juiste functie? Zullen we dat samen eens onderzoeken? Gegarandeerd dat u een positieve verrassing te wachten staat waarmee u al op korte termijn stappen kunt zetten.

Aanpassend vermogen
Noodgedwongen moesten we alle traditionele bedrijfsmodellen naast ons neerleggen. Flexibiliteit is dus aanwezig, op de werkvloer en daarbuiten. Dit heeft de coronacrisis ons wel geleerd, dus waarom daar niet mee doorgaan en het professionaliseren? Technologie, afstappen van de traditionele werkplek et cetera. Als we dit goed aanpakken dan kunnen nieuwe inzichten en dynamiek ontstaan waarvan uw organisatie kan profiteren. Hoe, dat kunnen we samen perfect in kaart brengen.

De toekomst
De wensen qua werk zijn voor de nieuwe generatie anders. Jongeren pakken rustig twee banen tegelijk aan en vinden meer flexibiliteit zeer prettig. Aan de andere kant missen zij het werk op kantoor op dit moment meer dan de oudere generatie. De vraag is dus: hoe ziet uw bedrijf er in de toekomst uit qua medewerkers. Dat is natuurlijk een vraag die alleen met maatwerk is op te lossen, maar feit is wel dat corona de manier waarop we werken voorgoed zal veranderen. 

Zullen we samen uw werkgeverschap duurzaam en toekomstbestendig maken? 

Nagtegaal Communicatie & Personeel, gevestigd in IJzendijke - Zeeuws-Vlaanderen, helpt u met alle zaken die met uw personeel te maken hebben, voor nu en straks! Neem gerust vrijblijvend contact op, dan plannen we snel een afspraak.

nagtegaal%20met%20slogan

© Nagtegaal Communicatie & Personeel 2020

Ontwerp & realisatie: Vannaam

© Nagtegaal Communicatie & Personeel 2020
Privacy & Disclaimer
Ontwerp & realisatie: Vannaam